Ansök – Projektledare

Nu vill vi utöka vårt gäng med ytterligare en projektledare.

Vi söker dig som..
Vi söker en driven och erfaren projektledare med god teknisk förståelse och erfarenhet av att leda både större och mindre projekt. Som projektledare hos oss kommer du att ansvara för att driva projekt från början till slut, från förstudie till implementering och uppföljning. Du kommer att arbeta nära kunden och ha löpande kommunikation med både interna och externa intressenter. Du blir en nyckelperson i arbetet med våra projekt och ansvarar för planering, uppföljning och samordning.

Vi tycker att det är viktigt att du trivs hos oss och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du är en naturlig ledare med fokus på affärsmässighet och resultat, samt kombinerar detta med en ödmjuk inställning och nyfikenhet. Människor i din omgivning brukar beskriva dig som en person med god planeringsförmåga, relationsbyggande och förmåga att jobba med många kontaktytor.

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll där du har möjlighet att vara med och påverka och leda projekt som gör skillnad för våra kunder. Du kommer att vara en del av ett starkt och samarbetsvilligt team och ha möjlighet att utvecklas och växa inom företaget. Låter det som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansvarsområden
– Planera och leda projekt från start till slut, med fokus på att uppnå definierade mål inom tid och budget
– Ansvara för projektbudget och rapportera status och framsteg till projektstyrgrupp och andra intressenter
– Koordinera och leda interna och externa resurser för att säkerställa att projektet levereras på högsta kvalitetsnivå
– Skapa och underhålla projektplaner och tidslinjer, inklusive riskhantering och kvalitetssäkring
– Skapa och leda arbetsgrupper inom projektet och säkerställa en tydlig kommunikation mellan alla involverade parter
– Ansvara för att alla dokument och rapporter som krävs för projektet är uppdaterade och tillgängliga för berörda parter
– Arbeta proaktivt för att identifiera och lösa problem som uppstår under projektets gång

Rollen hos oss är bred och varierande och vi som arbetsgivare erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklade arbete, eftersom du får möjlighet att följa projekt över tid och ta ett helhetsansvar i projekten du arbetar med.

För att lyckas i denna roll tror vi att du motiveras av att arbeta i en utmanande och dynamisk arbetsmiljö samt har ett naturligt intresse för teknik, människor och planering. Med det sagt så vet vi att vi tillsammans behöver skapa rätt förutsättningar för detta, vilket är varför vi också värdesätter din samarbets- och kommunikationsförmåga samt ditt initiativtagande.

Meriterande
– En lämplig teknisk utbildning i grunden och/eller motsvarande erfarenhet.
– Erfarenhet från att arbeta i projekt inom industrin samt har samlat på dig kunskap kring hur projekt drivs tekniskt, ekonomiskt och tid-och resursmässigt, och har nu en vilja att ta nästa kliv och själv axla rollen som projektledare.
– Har B-körkort då resor i perioder är en naturlig del av din roll.
– Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
– Har du tidigare erfarenhet som projektledare och arbetat med projektledningsverktyg och metoder, t.ex. AGILE, PRINCE2 eller liknande är detta meriterande, men inget krav.

Om Status Automation
Status Automation är ett företag som specialiserat sig på industriell automation. Vi har spetskompetenser inom olika discipliner inom området och vi arbetar från start till slut för att möta våra kunders behov där vi jobbar med allt ifrån förstudier till eftermarknad i form av service.

Vi levererar maskinceller som vi tar fram i nära samarbete med kunder och leverantörer. Vi arbetar även med mindre projekt för att täcka våra kunders önskemål på bästa möjliga sätt. Vårt mål är att erbjuda högsta kvalitet och teknisk kompetens för att möta våra kunders behov.

Vi har kontor i Göteborg, Alingsås och Skövde och vårt team består av ungefär 30 kollegor med ett gemensamt intresse för teknik. Vi strävar alltid efter att vara en pålitlig och innovativ partner för våra kunder och arbetar ständigt med att utveckla vår kompetens och tekniska expertis.

Status Automation har sin styrka i vår djupa erfarenhet av många branscher som i kombination med vår individuella expertis gör oss oslagbara i skapandet av framtidens lösningar som håller i generationer!

Intervjuer och urval sker löpande. Sista ansökningsdag är 2023-04-30.

Är du nyfiken på att höra mer om tjänsten eller har frågor? Hör gärna av dig till oss!

För att ansöka, sänd cv och personligt brev till:
E-post till jobba.hos@statusab.se 
Vid frågor kontakta Roy Youhana på nummer 072 341 23 48

Kontaktperson

Roy Youhana, Projektchef
roy.youhana@statusab.se
072 341 23 48